8.8 C
Brussel
maandag 28 november 2022

DBB Index Portfolio Update September 2019

Inleiding

September oogstmaand, en ook de maand waarin ik een jaartje ouder wordt… Achja en zo gaat alles rustig zijn gangetje. Nu ja, echt rustig is het niet meer geweest op de beurs! Veel volatiliteit, veel ups en downs. Maar onze indexportefeuille doet wat het moet doen. Geen beheer, geen zorgen!

Het is weer een tijdje stil geweest op de blog maar volg me gerust ook op facebook, daar post ik regelmatig een leuk artikel van een andere website of nieuwsdienst wat te maken heeft met beleggen, financiën, aandelen enzovoort. Ook eventuele nieuwe blogposts deel ik als eerst op facebook dus al bij al is dit de makkelijkste manier om op de hoogte te blijven van nieuws en events. Natuurlijk kan je je onderaan deze website ook inschrijven om via mail op de hoogte te blijven maar ikzelf raad facebook aan!

Volg mij op facebook en twitter!

ATH komt in zicht

De trade war perikelen hebben een impact gehad op de beurskoersen maar ondertussen staan we weer een stukje hoger en komen we weer dichter bij een nieuwe ATH (all time high). Laat ons eens kijken hoe de DBB Index Portfolio het gedaan heeft..

Het idee achter deze portefeuille vind je hier!

Zoals ik in vorige posts al aangehaald heb ga ik dit kort houden, deze portfolio’s zijn gebaseerd op indexbeleggen dus veel sensatie is er niet, of dat goed of slecht is dat laat ik in het midden..

De cijfers

Voortschrijdend rendement
bron: Morningstar

A picture speaks a thousand words I guess? We laten de benchmark nog steeds achter ons en de afstand wordt groter en groter… Let wel niet op de cijfers van september hier is de daling van vandaag nog niet in de benchmark verwerkt.

Winst en verlies
bron: Morningstar

We zitten bijna tegen de 10% winst en dat al na 1 jaar en 4 maanden gebalanceerd beleggen.

Trade war, recessie, brexit,… noem maar op! Wij zitten op rozen! Opvallend is wel dat obligaties bijna evenveel rendement leveren als aandelen over deze periode? En overal werden obligaties nochtans afgeraden omdat we met historisch lage rentestanden zitten. Nu ja ons zal het een worst wezen wij volgen gewoon de markt en dat loont. It’s good to be average in investing!

Hoeveel staan jullie YTD? Wat denken jullie van de return van de DBB Index Portfolio? Benieuwd naar de return van de DBB Smart Bèta Portfolio?

Kom ook eens kijken op mijn facebook of twitterpagina en voel je vrij om te liken, reageren en te delen!

Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Gratis aandelen kopen met BUX? Yes please!

Aandelen kopen wordt gratis dankzij het populaire fintech bedrijf BUX uit Nederland! Betalen om te beleggen is nu definitief verleden tijd.

DBB voorbeeldportefeuille update februari 2022

Op zoek naar een voorbeeldportefeuille voor jouw beleggingen? Ontdek hier de prestaties van de DBB Index en Smart Bèta portfolio!

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img