13.3 C
Brussel
vrijdag 2 juni 2023

ETF Top 5: indexbeleggen in de NASDAQ

Inleiding ETF Top 5

Het opstellen van een ETF portefeuille biedt veel mogelijkheden, héél veel mogelijkheden. In deze nieuwe serie van blogposts wil ik graag helpen bij het kiezen uit de grote ETF databank. In dit artikel de wereldberoemde index: de NASDAQ.

Volg mij op facebook en twitter!

Keuzes maken

Sinds januari vorig jaar werd de wetgeving rond PRIIP’s (Packaged Retail Investment and Insurance Products) actief. Deze wet moest ervoor zorgen dat de transparantie rond beleggingsproducten vergroot werd voor individuele beleggers. Op deze manier probeert Europa de kleine belegger meer te beschermen. Uitgevers van ETF’s zijn dus in Europa verplicht om een essentieel informatiedocument (EID of KID) te voorzien alvorens de ETF verhandeld mag worden.

Helaas zijn er een héél aantal populaire Amerikaanse ETF’s die hierdoor niet meer aankoopbaar worden voor Europese beleggers waaronder de immens populaire QQQ, die de NASDAQ volgt. De reden dat deze ETF’s niet meer verhandelbaar zijn is simpelweg omdat ze geen Nederlandstalig EID hebben…

De NASDAQ is een beurs die wordt bedreven door de Amerikaanse National Association of Securities Dealers. Op deze beurs worden vooral aandelen van technologiebedrijven verhandeld. NASDAQ is oorspronkelijk een afkorting voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations (Nederlands: ‘Automatische Prijsstelling van de Nationale Vereniging van Effectenhandelaren’).

bron: Wikipedia

De NASDAQ is dus één van de grootste en ook één van de bekendste beurzen ter wereld. Er zijn tal van bekende tech bedrijven die hierop noteren. Het ligt dus voor de hand dat er veel beleggers zijn die graag deze index willen tracken. Gelukkig zijn er wel een aantal alternatieven te verkrijgen in Europa!

Natuurlijk heb ik niet zomaar een ETF Top 5 samengesteld met de natte vinger! Iedere ETF die ik geselecteerd heb is goedkoop (zo laag mogelijke TER) en in de meeste gevallen kapitaliserend zodat dividenden fiscaal aantrekkelijk opnieuw geherinvesteerd worden.

Door te gaan filteren op deze eigenschappen voldoen deze trackers helemaal aan de strategie van een passieve indexportefeuille.

De Top 5

De ETF Top 5 voor het beleggen in de NASDAQ:

Dit zijn ze dan. Stuk voor stuk ETF’s die uitgegeven worden door de grote namen op het vlak van low cost investing. Indien jij dus wilt beleggen in de NASDAQ is één van bovenstaande ETF’s perfect hiervoor.

Natuurlijk kan je 1001 lijstjes maken telkens met verschillende combinaties. Iedere belegger zijn situatie is ook anders dus zal er ook een andere ETF geschikt zijn. Toch denk ik dat voor de meeste mensen één van bovenstaande trackers perfect zijn. Combineren heeft volgens mij weinig zin. Het enige wat je dan gaat krijgen is overlap.

Slot

Voila dat was weer een nieuwe post in de ETF top 5 serie, wat denken jullie van het lijstje? Zijn er ETF’s die jullie ook gebruiken in jullie portefeuilles? Heb ik nog ETF’s gemist? Let me know!

Indien er een categorie van ETF’s is die jij graag aan bod wil zien komen aarzel niet om te reageren!

Bekijk hier alle andere ETF Top 5 posts!

Wil jij ook dagelijkse leuke posts op je tijdlijn zien verschijnen die te maken hebben met de beurs en beleggen? Kom dan zeker ook eens kijken op mijn Facebook (@debelgischebelegger), Twitterpagina (@DBBelegger) of Instagram (@debelgischebelegger)! Join onze community van bijna 3000 beleggers en wordt ook een “Belgische Belegger”! 👍

Tiziano Milani
Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

“Aedifica levert 20 projecten op goed voor 197 miljoen €”

Aedifica, een Europese leider in zorgvastgoed, heeft in het vierde kwartaal van 2022 20 projecten opgeleverd voor een totaalbedrag van 197 miljoen €.

“UCB verwacht bovenste einde van bereik financiële voorspellingen 2022 te behalen”

"UCB verwacht bovenste einde van bereik financiële voorspellingen 2022 te behalen, Cimzia® haalt piekomzetdoelstelling van €2 miljard vroegtijdig"

Beursrally van De Tijd, join the team!

Ook dit jaar organiseert De Tijd weer de Beursrally. Doe mee, join het team en win leuke prijzen!

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

6 REACTIES

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img