8.8 C
Brussel
maandag 28 november 2022

Hoe werkt de economie?

Wat is de economie?

Hoe werkt de economie? Wel om dat te weten kunnen we best beginnen met te onderzoeken wat de economie eigenlijk precies is. We weten allemaal dat “economie” de verzamelnaam is voor alle bedrijvigheid die er plaats vindt op aarde. Maar hoe werkt de economie? Dat is een iets complexer gegeven.

Om te weten te komen wat de economie eigenlijk is en hoe deze werkt is het belangrijk dat we gaan kijken wat de economie eigenlijk maakt tot wat ze is en dat zijn de ontelbare microtransacties tussen kopers en verkopers. Handel is de basis van een economie, zonder handel geen economie. De economie is dus de naam voor de verzameling van alle handelstransacties.

Wie is William Ackman?

Onlangs kwam ik een video tegen waarin William Ackman haarfijn uitlegt hoe de economie werkt.

William Ackman, deze naam doet je misschien nog geen belletje rinkelen en dat is normaal. Hij is in Europa ook niet echt héél bekend bij het grote publiek. Hij is vooral bekend in de V.S. waar hij bekend staat als een activistische belegger. Daarnaast is hij ook investeerder en hedgefondsbeheerder. Zo is hij oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management.

Wil je meer weten over William Ackman en/of zijn hedgefonds klik dan op onderstaande links:
William Ackman Wikipedia
Pershing Square Capital Management Wikipedia

Ontdek hoe de economie werkt in minder dan een uur

In deze video leert hij je de basis van de economische mechanismen, wat er nodig is om een succesvol bedrijf uit de grond te stampen en hoe je je geld op een verstandige manier belegt.

Deze video is een echte aanrader voor iedereen met een interesse in de financiële wereld. Ook als je een beginnende belegger bent is het interessant om deze video aandachtig te volgen om een beter beeld te krijgen van de werking van een bedrijf en de financiële markt.

Ben je een beginnend belegger en wil je nog meer leren over de economie, financiële markten en beleggen? Bekijk dan zeker de startersgids: Beleggen voor Beginners: De Ultieme Startersgids

Veel kijkplezier!

Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Gratis aandelen kopen met BUX? Yes please!

Aandelen kopen wordt gratis dankzij het populaire fintech bedrijf BUX uit Nederland! Betalen om te beleggen is nu definitief verleden tijd.

DBB voorbeeldportefeuille update februari 2022

Op zoek naar een voorbeeldportefeuille voor jouw beleggingen? Ontdek hier de prestaties van de DBB Index en Smart Bèta portfolio!

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img