DBB Smart Bèta Portfolio Update november 2019

0
de belgische belegger standaard cover foto

Inleiding

Na de update van de DBB Index Portfolio kon de update van de DBB Smart Bèta Portfolio niet achterblijven, zijn we ondertussen al wat dichter bij de index portfolio gekomen? Zal smart bèta zich eindelijk beginnen bewijzen? De update van de DBB Smart Bèta Portfolio is deze keer een beetje uitgebleven, ik ben dus dubbel zo nieuwsgierig naar de resultaten!

Niet getalmd, eens kijken hoe Smart Bèta het gedaan heeft de laatste twee maanden..

Het is weer een tijdje stil geweest op de blog maar volg me gerust ook op facebook, daar post ik regelmatig een leuk artikel van een andere website of nieuwsdienst wat te maken heeft met beleggen, financiën, aandelen enzovoort. Ook eventuele nieuwe blogposts deel ik als eerst op facebook dus al bij al is dit de makkelijkste manier om op de hoogte te blijven van nieuws en events. Natuurlijk kan je je onderaan deze website ook inschrijven om via mail op de hoogte te blijven maar ikzelf raad facebook aan!

Volg mij op facebook en twitter!

Het idee achter deze portefeuille vind je hier!

Zoals ik in vorige posts al aangehaald heb ga ik dit kort houden, deze portfolio’s zijn gebaseerd op indexbeleggen dus veel sensatie is er niet, of dat goed of slecht is dat laat ik in het midden..

De cijfers

voortschrijdend rendement november
Voortschrijdend rendement
bron: Morningstar

Het is gene vette.. We zien een duidelijke underperformance in de zomer, zou er iemand op verlof geweest zijn ofzo? Anyway 9,68% voor de DBB Smart Bèta Portfolio versus 15% en een klets voor de DBB Index Portfolio. Dat wordt zeer moeilijk terug in te halen…

Dit is nogmaals het teken dat je echt 100% moet geloven in deze strategie, de resultaten kunnen wel een tijdje op zich laten wachten… Wie weet komen de resultaten pas nadat jou beleggingscarrière er al lang op zit?

winst en verlies november
Winst en verlies
bron: Morningstar

Nog meer pijnlijke cijfers… Terwijl we bij onze DBB Index Portfolio al bijna aan 12% zitten halen we hier net geen 3%. Ik weet niet meer goed wat ik moet schrijven, de prestatie is gewoon ondermaats. Zou Bogle gelijk hebben toen hij zei: “Smart beta is stupid!”?

Slot

Voorlopig doet smart bèta het dus niet zo goed, onze traditionele indexportfolio laat deze serieus achter.. wat denken jullie komt het nog goed of is de achterstand te groot? Geloven jullie in smart bèta of niet?

Kom ook eens kijken op mijn facebook of twitterpagina en voel je vrij om te liken, reageren en te delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in