DBB Smart Bèta Portfolio Update September 19

2
september

Inleiding

Na de update van de DBB Index Portfolio kon de update van de DBB Smart Bèta Portfolio niet achterblijven, zijn we ondertussen al wat dichter bij de index portfolio gekomen? Zal smart bèta zich eindelijk beginnen bewijzen?

Het is weer een tijdje stil geweest op de blog maar volg me gerust ook op facebook, daar post ik regelmatig een leuk artikel van een andere website of nieuwsdienst wat te maken heeft met beleggen, financiën, aandelen enzovoort. Ook eventuele nieuwe blogposts deel ik als eerst op facebook dus al bij al is dit de makkelijkste manier om op de hoogte te blijven van nieuws en events. Natuurlijk kan je je onderaan deze website ook inschrijven om via mail op de hoogte te blijven maar ikzelf raad facebook aan!

Volg mij op facebook en twitter!

Het idee achter deze portefeuille vind je hier!

Zoals ik in vorige posts al aangehaald heb ga ik dit kort houden, deze portfolio’s zijn gebaseerd op indexbeleggen dus veel sensatie is er niet, of dat goed of slecht is dat laat ik in het midden..

De cijfers

voortschrijdend rendement smart beta portfolio
Voortschrijdend rendement
bron: Morningstar

Nog steeds underperformance… Zou jij dit kunnen aanzien? Ik alvast niet! Nu ja als je slechter kan doen als de index wil dat zeggen dat de mogenlijkheid er ook is dat je beter kan doen… Ik blijf dus hoopvol, wie weet wanneer het tij keert! Om jullie te waarschuwen ga ik nogmaals het stukje quoten uit Start Opvolging DBB Smart Bèta Portfolio:

Over factors wordt weleens gezegd dat indien ze underperformen dat dat niet met veel verschil gaat zijn maar als ze overperformen dat dat wel met veel verschil gaat zijn, blijven geloven in de strategie is dus de boodschap!

En dat is dus wat we gaan doen, blijven geloven en blijven opvolgen!

winst en verlies smart beta portfolio
Winst en verlies
bron: Morningstar

Een schamele 1,88%… Ter info de DBB Index Portfolio heeft tot en met vandaag als rendement 10,62%. Het grote verschil zit natuurlijk in de aandelenETF (10% verschil in rendement) en in de obligaties. Terwijl we hier 0,31% halen aan rendement op onze obligaties halen we in onze DBB Index Portfolio maar liefst 10,26% (voor kosten) over deze periode voor de obligatieETF.

Voorlopig doet smart bèta het dus niet zo goed, onze traditionele indexportfolio laat deze serieus achter.. wat denken jullie komt het nog goed of is de achterstand te groot?

Kom ook eens kijken op mijn facebook of twitterpagina en voel je vrij om te liken, reageren en te delen!

2 REACTIES

  1. Pover, heel pover … even vergelijken : “global track” bij een belgische bankier in ETF’s (kan vanaf 250 € en maandelijks 50€ bijstorten, niet verplicht maar aan re raden) resultaat sinds februari 2019 : +/- 10% … 70% aandelenpensioenspaarfonds +/- 12% (sinds 01/01) …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in