ETF Top 5: indexbeleggen in goud

2
1342
ETF Top 5_ indexbeleggen in goud

Inleiding ETF Top 5

Het opstellen van een ETF portefeuille biedt veel mogelijkheden, héél veel mogelijkheden. In deze nieuwe serie van blogposts wil ik graag helpen bij het kiezen uit de grote ETF databank. In dit artikel de categorie: goud.

Volg mij op facebook en twitter!

Keuzes maken

Deze keer was het wat moeilijker om de ETF’s te vinden. Veel ETF’s voldoen niet aan de UCITS wetgeving en zijn bijgevolg niet beschikbaar in België. Het is dus aangeraden van, indien je kiest voor één van onderstaande ETF’s, eerst goed de documenten te lezen. Ik heb dus een selectie gemaakt van de meest gangbare ETF’s die beleggen in goud, een in depth vergelijking kan je best zelf doen afhankelijk van de rol dat de ETF in je portefeuille zal spelen.

Voorbeelden voor het gebruik kan je hier vinden:
Prestaties van beleggingsgoeroe’s
De All Weather Portfolio

Een stukje kritiek op de rol van goud in een portfolio kan je hier vinden:
Goud produceert niets

De Top 5

De ETF Top 5 voor het beleggen in fysiek goud:

Oké dit zijn ze geworden. De meesten noteren in EURO maar let op de goudprijs is ALTIJD in dollar, waardoor dus niet enkel de koerswijziging van het edelmetaal invloed heeft op je beleggingen maar ook de wisselkoers!

Er zijn ETF’s te vinden die hedgen naar euro maar zoals ik hierboven al zei is dat een optie die afhankelijk is van de rol van goud in je portefeuille.

Natuurlijk kan je 1001 lijstjes maken telkens met verschillende combinaties. Iedere belegger zijn situatie is ook anders dus zal er ook een andere ETF geschikt zijn. Toch denk ik dat voor de meeste mensen één van bovenstaande trackers perfect zijn. Combineren heeft volgens mij weinig zin. Het enige wat je dan gaat krijgen is overlap.

Slot

Voila dat was weer een nieuwe post in de ETF top 5 serie, wat denken jullie van het lijstje? Zijn er ETF’s die jullie ook gebruiken in jullie portefeuilles? Heb ik nog ETF’s gemist? Let me know!

Indien er een categorie van ETF’s is die jij graag aan bod wil zien komen aarzel niet om te reageren!

Kom ook eens kijken op mijn facebook of twitterpagina en voel je vrij om te liken, reageren en te delen!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in