fbpx
12.7 C
Brussel
Home Leren Indexbeleggen met de Bogleheads

Leren Indexbeleggen met de Bogleheads


Wil jij ook leren indexbeleggen zoals de Bogleheads? Dat kan! De Bogleheads zijn een community van beleggers die hun strategie baseren op de grondbeginselen van John Bogle. Zoals je wellicht al doorhad baseert hun theorie zich dus op het passief indexbeleggen. Indien je hier meer over wilt leren is deze serie posts dus ook de ideale plaats om dat te doen.

Tot deze community behoren onder andere een forum, een wiki, een facebookpagina en een blog. Ook hebben ze drie boeken gepubliceerd zijnde: The Bogleheads’ Guide to Investing, The Bogleheads’ Guide to Retirement Planning en The Bogleheads’ Guide to the Three-Fund Portfolio.

De Bogleheads wiki is een soort van virtuele bibliotheek. Je kan het een beetje vergelijken met wikipedia vandaar de naam. Het is samengesteld door de leden en bevat werkelijk een schat van informatie. Het bestaat uit meer dan 900 artikels gaande van de Bogleheads investment strategy tot retirement planning. Ik raad iedereen aan om eens een bezoekje te brengen aan deze wiki, het is het echt waard.

Ook zijn er enkele bekende auteurs van beleggingsboeken lid van het forum waaronder Rick Ferri, William Bernstein, Larry Swedroe en Taylor Larimore. Je inschrijven op het forum is dus echt wel de moeite waard.

Voor wie wil beginnen met indexbeleggen of gewoon leren beleggen en bouwen aan een gezonde financiële levensstijl zijn de principes van de Bogleheads een must-read. In deze serie blogposts komen alle principes uitgebreid aan bod. En op deze manier ga ik je trachten op weg te helpen in de wereld van het beleggen!

7 beleg zo goedkoop mogelijk cover foto

7: Beleg zo goedkoop mogelijk

0
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
5 probeer nooit om de markt te timen cover foto

5: Probeer nooit om de markt te timen

0
Buy low en sell high of buy high en sell low?
4 leg nooit al je eieren in één mand, diversifieer cover foot

4: Leg niet al je eieren in één mand, diversifieer

0
Diversificatie, the only free lunch?
3 neem nooit teveel of te weinig risico cover foto

3: Neem nooit teveel of te weinig risico

2
Risico en rendement gaan hand in hand, hoeveel moet je nemen om je doel te behalen?
2 begin zo vroeg mogelijk met regelmatig beleggen cover foto

2: Start zo vroeg mogelijk met regelmatig beleggen

0
Vroeg begonnen is half gewonnen!
1 Ontwikkel een haalbaar plan cover foto

1: Ontwikkel een haalbaar plan

0
Het eerste artikel in de serie over de Bogleheads Investment Philosophy
Wie zijn de Bogleheads en wat is hun strategie cover foto

Wie zijn de Bogleheads en wat is hun strategie?

0
Wie zijn de trouwe volgers van John Bogle genaamd de Bogleheads? En wat is hun beleggingsstrategie en filosofie? Ontdek er alles over in dit artikel!