DBB Smart Bèta Portfolio Update Augustus 2019

0

Inleiding

Na de update van de DBB Index Portfolio kon de update van de DBB Smart Bèta Portfolio niet achterblijven, hebben we het verlies terug goedgemaakt op de saaie index?

Het is weer een tijdje stil geweest op de blog maar volg me gerust ook op facebook, daar post ik regelmatig een leuk artikel van een andere website of nieuwsdienst wat te maken heeft met beleggen, financiën, aandelen enzovoort. Ook eventuele nieuwe blogposts deel ik als eerst op facebook dus al bij al is dit de makkelijkste manier om op de hoogte te blijven van nieuws en events. Natuurlijk kan je je onderaan deze website ook inschrijven om via mail op de hoogte te blijven maar ikzelf raad facebook aan!

Volg mij op facebook en twitter!

Handelsoorlog

De “Trade War”
bron: syracuse.com

Trump zwaait weer met zijn hamer en er komen 10% extra “tariffs” op 300 miljard dollar aan Chinese goederen, en onmiddelijk was er de koersreactie op de Europese beurzen. Achja what goes up must come down zeker? Maar ik denk dat de meeste bezoekers de beurs wel dagelijks volgen dus meer ga ik daarover niet uitwijden, we zullen gewoon beginnen met “the good stuff”…

Het idee achter deze portefeuille vind je hier!

Zoals ik in vorige posts al aangehaald heb ga ik dit kort houden, deze portfolio’s zijn gebaseerd op indexbeleggen dus veel sensatie is er niet, of dat goed of slecht is dat laat ik in het midden..

De cijfers

Voortschrijdend rendement
bron:
http://www.morningstar.be

Oeps… waar blijft de beloofde outperformance? Ik ga eventjes een stukje quoten uit Start Opvolging DBB Smart Bèta Portfolio:

Over factors wordt weleens gezegd dat indien ze underperformen dat dat niet met veel verschil gaat zijn maar als ze overperformen dat dat wel met veel verschil gaat zijn, blijven geloven in de strategie is dus de boodschap!

En dat is dus wat we gaan doen, blijven geloven en blijven opvolgen!

Winst en verlies
bron:
http://www.morningstar.be

Het ziet er niet zo goed uit voor smart bèta.. Gaan we dit ooit nog goed kunnen maken? Who knows.. Ik weet alvast dat de achterstand groter en groter wordt!

Ook hier heb ik de obligatie-ETF vervangen door een kapitaliserende variant, maar dit gaf maar een klein verschil in rendement, zo’n 0,03%.

Voorlopig doet smart bèta het dus niet zo goed, onze traditionele indexportfolio laat deze serieus achter.. wat denken jullie komt het nog goed of is de achterstand te groot?

Kom ook eens kijken op mijn facebook of twitterpagina en voel je vrij om te liken, reageren en te delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in