13.3 C
Brussel
donderdag 1 juni 2023

“UCB verwacht bovenste einde van bereik financiële voorspellingen 2022 te behalen”

UCB heeft vandaag aangekondigd dat het verwacht aan het bovenste einde van het bereik van zijn financiële voorspellingen voor 2022 te voldoen. Dit bereik was gericht op een totale omzet in de range van 5,3 tot 5,4 miljard euro en een aangepaste EBITDA-marge in de range van 21-22%. Tevens heeft UCB aangekondigd dat Cimzia® (certolizumab pegol) in 2022 zijn doelstelling van een piekomzet van 2 miljard euro heeft behaald, wat eerder dan verwacht was (verwacht voor 2024).

Volgens Sandrine Dufour, CFO van UCB, is het bedrijf tevreden over zijn operationele prestaties in 2022. “Dankzij de prestaties van onze belangrijkste producten, de succesvolle integratie van onze laatste overname en kostendiscipline, verstandige toewijzing van middelen en efficiëntie verwachten we aan het bovenste einde van het bereik van onze eerder gegeven financiële voorspellingen voor 2022 te voldoen. We zijn ook vol vertrouwen in de toekomst van UCB. We zullen op 22 februari 2023 een financiële voorspelling voor 2023 geven. Op dit moment delen we al de verwachte piekomzet van Fintepla® (fenfluramine) van 800 miljoen euro voor 2027.”

Het behalen van het bovenste einde van de financiële voorspellingen van UCB, ondanks de macro-economische headwinds, wordt voornamelijk gedreven door de solide prestaties van de kernproducten van het bedrijf, zoals Cimzia® en Vimpat® (lacosamide), evenals kostendiscipline, verstandige toewijzing van middelen, efficiëntie en de inmiddels succesvol afgeronde integratie van Zogenix (overgenomen in maart 2022), die minder dilutief bleek te zijn dan verwacht.

UCB zal op 22 februari om 7 uur ’s ochtends CET zijn volledige jaarcijfers 2022 publiceren.

Lees het volledige persbericht op https://www.ucb.com/stories-media/Press-Releases/article/UCB-s-financial-update

Tiziano Milani
Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

“Aedifica levert 20 projecten op goed voor 197 miljoen €”

Aedifica, een Europese leider in zorgvastgoed, heeft in het vierde kwartaal van 2022 20 projecten opgeleverd voor een totaalbedrag van 197 miljoen €.

Beursrally van De Tijd, join the team!

Ook dit jaar organiseert De Tijd weer de Beursrally. Doe mee, join het team en win leuke prijzen!

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img