8.8 C
Brussel
maandag 28 november 2022

Update Juli 2018 DBB Smart Beta Portfolio

Net zoals voor onze DBB Index Portfolio is het ook tijd voor de grafieken en cijfers van de smart beta portfolio! Heeft smart beta de underperformance al terug goed gemaakt?

 

Het idee achter deze portefeuille vind je hier!

 

YTD

Ook hier beginnen we met het YTD rendement. We zien duidelijk de sterkere daling in mei ten opzichte van de benchmarks, ik heb hier niet direct een verklaring voor, de tijd zal ons leren of smart beta een goede keuze is, afgaan op de resultaten van enkele weken en maanden zal ons niets leren, op naar de volgende grafieken dus!

We beginnen met de grafieken van de korte termijn:

1 maand

We noteren een stijging in juli zoals voor alle benchmarks, ook deze portefeuille deed het minder goed in juli als de benchmarks, maar ze steeg wel harder als de DBB Index Portfolio.

3 maand.png

Op de periode van 3 maand zien we duidelijk een sterkere daling in mei als voor de rest van de benchmarks.

6 maand

Op de periode van 6 maand hetzelfde beeld, we deden het goed tijdens de correctie van het begin van het jaar maar in mei hebben we een deel prijsgegeven. Smart beta was dus niet slimmer als de rest in mei.

1 jaar

Op de grafiek van 1 jaar zien we dat smart beta het eigenlijk beter deed als de 50/50 benchmark tot in mei dan, alle voorsprong die deze portefeuille had is toen prijsgegeven, na regen komt zonneschijn?

3 jaar

Dit is de grafiek sinds de start van de multifactor ETF, duidelijke underperformance te zien, zoals ik eerder al aanhaal zijn factoren cyclisch en we kunnen dus nu nog niet concluderen dat deze strategie geen goede is. Wat we wel kunnen concluderen is dat het pure indexen een zeer solide strategie is. De cijfers voor deze periode zijn als volgt:

MSCI World: 37,17%
75/25 benchmark: 30,32%
50/50 benchmark: 21,36%
Smart Beta Portfolio: 18,42%
Mixfondsen: 10,82%

Duidelijk andere cijfers als de grafiek van 3 jaar bij ons DBB Index Portfolio, zo zie je maar dat je instapmoment veel verschil kan maken. Maar time in the market is more important then timing the market!

De TER van deze portefeuille is 0,34% en dus zien we een afwijking ten opzichte van de 50/50 benchmark van maar liefst 2,6%! Zo zie je maar als je kiest voor een afwijkende strategie van het indexen dat je er echt in moet geloven, het kan jaren duren vooraleer dit vruchten afwerpt!

Dan nog het voortschrijdend rendement en winst en verlies tot en met 13 augustus 17u:

voortschrijdend rendement

winst en verlies

De prestaties van de smart beta portfolio zijn grotendeels beïnvloed geweest door de daling in mei, we blijven het opvolgen want het tij kan zo maar keren!

 

Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Gratis aandelen kopen met BUX? Yes please!

Aandelen kopen wordt gratis dankzij het populaire fintech bedrijf BUX uit Nederland! Betalen om te beleggen is nu definitief verleden tijd.

DBB voorbeeldportefeuille update februari 2022

Op zoek naar een voorbeeldportefeuille voor jouw beleggingen? Ontdek hier de prestaties van de DBB Index en Smart Bèta portfolio!

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img