2.4 C
Brussel
maandag 6 februari 2023

USD beleggers, tijd om te hedgen?

De laatste jaren is de euro erg verzwakt ten opzichte van de dollar. Dit komt onder meer door het beleid van de FED en de ECB. De euro staat nog niet op een dieptepunt ten opzichte van de dollar maar staat wel erg laag.

Beleggers in USD zijn de laatste jaren rijkelijk beloond voor de “currency risk” die ze genomen te hebben door te beleggen in USD. Hieronder zie je een vergelijking tussen twee ETF’s die beleggen in de S&P500. Links belegt in USD, rechts is gehedged naar euro.

Zoals je kan zien heeft wisselkoersrisico ervoor gezorgd dat beleggers in de USD versie zeer mooie winsten geboekt hebben. Het verschil op 5 jaar ligt zelfs rond de 50%.

Rijst nu de vraag of de daling van de EUR/USD niet stilaan op een einde begint te komen. Hoe kan je jouw portefeuille nu beschermen tegen een negatieve impact van de fluctuaties op de FOREX markt? Heel simpel: hedging.

Het is misschien interessant om over te schakelen van de ETF CSPX naar IUSE. Op die manier “klik” je de huidige EUR/USD stand vast en ben je bescherm tegen de negatieve impact van currency risk.

Tiziano Milani
Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

“Aedifica levert 20 projecten op goed voor 197 miljoen €”

Aedifica, een Europese leider in zorgvastgoed, heeft in het vierde kwartaal van 2022 20 projecten opgeleverd voor een totaalbedrag van 197 miljoen €.

“UCB verwacht bovenste einde van bereik financiële voorspellingen 2022 te behalen”

"UCB verwacht bovenste einde van bereik financiële voorspellingen 2022 te behalen, Cimzia® haalt piekomzetdoelstelling van €2 miljard vroegtijdig"

Beursrally van De Tijd, join the team!

Ook dit jaar organiseert De Tijd weer de Beursrally. Doe mee, join het team en win leuke prijzen!

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img