8.8 C
Brussel
maandag 28 november 2022

Vanguard over 2020: The New Age of Uncertainty

Inleiding

Zoals bijna alle financiële instellingen publiceert ook Vanguard hun visie voor komend jaar. De economisten van Vanguard zien een vertragende groei en verhoogde onzekerheid een fragiele achtergrond creëren voor de markt in 2020 en daarna.

De vertraging in de groei die ze vorig jaar voorspelden in hun markt outlook werd geaccentueerd door een verslechtering in de globale industriële cyclus. Een grote escalatie van beleidsonzekerheid en vooral spanningen tussen de V.S. en China heeft voor deze verslechtering gezorgd vooral door uitgestelde investeringen en dalende productie.

Markt outlook voor 2020 in het kort

  • Globale groei: De globale groei zal waarschijnlijk nog langer aan de lage kant blijven omdat ze geen significante opheffing verwachten van de “trade tariffs” of een oplossing voor de globale geopolitieke en handelsspanningen.
  • Inflatie: In het grootste deel van de ontwikkelde wereld is het waarschijnlijk dat de inflatie onder het doel van de centrale banken zal blijven. Terugkerende structurele factoren zorgen ervoor dat sommige prijzen laag blijven terwijl de verwachtingen rond de inflatie niet in de buurt komen van het doel van het beleid. Dit zorgt voor een verhoogde twijfel over de effectiviteit van het beleid van de centrale banken.
  • De financiële markten: Ze verwachten bescheiden rendementen voor het komende decennium. Hun outlook voor aandelen is verbeterd maar de kans op een grote terugval in de nabije toekomst blijft verhoogd. Ze verwachten dat obligaties minder gaan opbrengen door de verlaging van de rente in het afgelopen jaar. Maar obligaties van hoge kwaliteit blijven wel een sleutelrol spelen in de diversificatie van de portefeuille.

Dat was hun outlook in het kort, je kan hun uitgebreide visie voor 2020 vinden via de link hieronder:

Lees de volledige outlook van Vanguard voor 2020

Slot

Bescheiden rendementen voor het komende decennium… Wauw, dat is wel iets om bij stil te staan. Hebben de economisten van Vanguard het bij het rechte eind? Time will tell…

Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Gratis aandelen kopen met BUX? Yes please!

Aandelen kopen wordt gratis dankzij het populaire fintech bedrijf BUX uit Nederland! Betalen om te beleggen is nu definitief verleden tijd.

DBB voorbeeldportefeuille update februari 2022

Op zoek naar een voorbeeldportefeuille voor jouw beleggingen? Ontdek hier de prestaties van de DBB Index en Smart Bèta portfolio!

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img