fbpx

Beleggen voor beginners: in 3 stappen naar winst!

Inleiding

Je hebt de knoop doorgehakt. Je wilt beginnen met beleggen.

Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Hoe zorg je voor een vliegende start? Je zit vol met vragen, maar je hebt geen idee waar je de antwoorden kunt vinden. Geen paniek, dat is heel normaal!

Net als jij was ik ooit een complete beginner op de beurs. Ik heb me verdiept in boeken, websites, YouTube-video’s, blogs en fora. Overal heb ik stukjes informatie opgepikt die me hebben geholpen om mijn eigen beleggingsportefeuille op te bouwen en om zo zelf te starten met beleggen.

In deze ULTIEME en gratis startersgids ga ik al die informatie met je delen. Ik ga je eerst uitleggen wat beleggen is en waarom je moet beleggen. Daarna ga ik je een stappenplan geven voor beginners die willen beginnen met beleggen. Zo wil ik je helpen om de boeiende (en vaak ook zeer lucratieve) wereld van de beurs en het beleggen te ontdekken.

Ben je er klaar voor? Let’s ring the bell!

Want to learn more about investing in ETFs?
Discover all the articles on the page: The Best ETFs

Wat is beleggen?

Laten we beginnen met de basis. Wat is beleggen eigenlijk?

Beleggen is het investeren van je geld in iets waarvan je verwacht dat het in de toekomst meer waard wordt. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf, een grondstof, een valuta of een vastgoedproject zijn. Door te beleggen kun je je geld laten groeien en profiteren van het rendement dat je behaalt.

Beleggen is dus een manier om je vermogen op te bouwen en om financiële doelen te bereiken. Of je nu wilt sparen voor je pensioen, voor een droomreis of voor een nieuwe auto, beleggen kan je helpen om sneller en makkelijker je doelen te halen.

Maar beleggen is niet zonder risico. Er is altijd een kans dat je geld verliest in plaats van wint. Dit kan komen door onverwachte gebeurtenissen, marktschommelingen, slechte beslissingen of gewoon pech. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn, verstandig te kiezen en verantwoord te beleggen.

Waarom beleggen?

Nu je weet wat beleggen is, vraag je je misschien af waarom je zou beginnen met beleggen. Wat zijn de voordelen van beleggen? Waarom zou je niet gewoon sparen of consumeren?

Er zijn verschillende redenen waarom beleggen een goed idee is voor beginners. Hier zijn er een paar:

Beleggen kan je meer geld opleveren dan sparen

Door de lage rente en de inflatie levert sparen tegenwoordig nauwelijks iets op. Sterker nog, je geld wordt elk jaar minder waard als je het op een spaarrekening laat staan. Beleggen daarentegen kan je een veel hoger rendement geven, waardoor je geld sneller groeit en meer waard wordt.

Beleggen kan je beschermen tegen financiële tegenslagen

Het leven zit vol met onzekerheden en onvoorziene kosten. Denk aan ziekte, werkloosheid, scheiding of schade. Als je geen financiële buffer hebt, kunnen deze situaties je in de problemen brengen. Beleggen kan je helpen om een financiële buffer op te bouwen, waarmee je onverwachte uitgaven kunt opvangen en stress kunt verminderen.

Beleggen kan je helpen om financieel onafhankelijk te worden

Financiële onafhankelijkheid betekent dat je geld genoeg hebt om te leven zoals jij wilt, zonder afhankelijk te zijn van een baan, een uitkering of iemand anders. Beleggen kan je helpen om financieel onafhankelijk te worden, door je passief inkomen te genereren. Passief inkomen is geld dat je verdient zonder dat je er actief voor hoeft te werken, bijvoorbeeld door dividend, rente of huur.

Beleggen kan leuk en leerzaam zijn

Beleggen is niet alleen een manier om geld te verdienen, maar ook een manier om nieuwe dingen te leren, je horizon te verbreden en jezelf uit te dagen. Beleggen kan je inzicht geven in de werking van de economie, de maatschappij en de wereld. Beleggen kan je ook stimuleren om jezelf te ontwikkelen, je kennis te vergroten en je vaardigheden te verbeteren.

Zoals je kunt zien, zijn er genoeg redenen om te beginnen met beleggen. Beleggen kan je veel voordelen opleveren, zowel op financieel als op persoonlijk vlak. Maar hoe begin je met beleggen? Wat zijn de stappen die je moet volgen? Dat ga ik je nu uitleggen.

Beleggen voor beginners in 3 stappen

Om te beginnen met beleggen, hoef je geen expert te zijn of veel geld te hebben. Je hebt alleen een beetje tijd, geduld en discipline nodig. En natuurlijk een goed stappenplan.

Ik heb voor jou een stappenplan gemaakt dat bestaat uit 3 eenvoudige stappen:

 1. Bepaal je doel
 2. Bouw een solide beleggingsportefeuille
 3. Beheer en vergroot je belegginsportefeuille

Als je deze stappen volgt, kun je een goede start maken als beginner op de beurs. Je kunt zo de basis leggen voor een succesvolle en duurzame beleggingscarrière.

Laten we elke stap in detail bekijken.

Stap 1: Bepaal je doel

De eerste stap om te beginnen met beleggen is om je doel te bepalen. Wat wil je bereiken met beleggen? Waarom wil je beleggen? Wat is je motivatie?

Je doel is de drijvende kracht achter je beleggingsbeslissingen. Het geeft je richting, focus en motivatie. Het helpt je om keuzes te maken, prioriteiten te stellen en actie te ondernemen.

Je doel moet zo concreet, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden mogelijk zijn. Dit wordt ook wel een SMART-doel genoemd. Een SMART-doel helpt je om je voortgang te volgen, je resultaten te evalueren en je aanpassingen te maken.

Een voorbeeld van een SMART-doel is:

Ik wil over 10 jaar €50.000 hebben om een wereldreis te maken.

Dit doel is:

 • Specifiek: het geeft aan wat ik wil bereiken (€50.000) en waarvoor ik het wil gebruiken (een wereldreis).
 • Meetbaar: het geeft aan hoeveel ik nodig heb (€50.000) en hoe ik kan meten of ik mijn doel heb bereikt.
 • Haalbaar: het geeft aan dat ik mijn doel kan bereiken met de middelen die ik heb of kan krijgen.
 • Relevant: het geeft aan dat mijn doel belangrijk is voor mij en dat het past bij mijn waarden en interesses.
 • Tijdgebonden: het geeft aan wanneer ik mijn doel wil bereiken (over 10 jaar).

Een voorbeeld van een niet-SMART-doel is:

Ik wil rijk worden met beleggen.

Dit doel is:

 • Niet specifiek: het geeft niet aan wat ik precies wil bereiken of waarvoor ik het wil gebruiken.
 • Niet meetbaar: het geeft niet aan hoeveel ik nodig heb of hoe ik kan meten of ik mijn doel heb bereikt.
 • Niet haalbaar: het geeft niet aan of ik mijn doel kan bereiken met de middelen die ik heb of kan krijgen.
 • Niet relevant: het geeft niet aan waarom mijn doel belangrijk is voor mij of hoe het past bij mijn waarden en interesses.
 • Niet tijdgebonden: het geeft niet aan wanneer ik mijn doel wil bereiken of hoe lang ik erover wil doen.

Zoals je kunt zien, is een SMART-doel veel beter dan een niet-SMART-doel. Een SMART-doel geeft je meer duidelijkheid, structuur en motivatie om te beginnen met beleggen.

Dus voordat je begint met beleggen, stel jezelf de volgende vragen:

 • Wat wil ik bereiken met beleggen?
 • Waarom wil ik beleggen?
 • Hoeveel geld heb ik nodig om mijn doel te bereiken?
 • Hoe lang wil ik erover doen om mijn doel te bereiken?
 • Hoe kan ik mijn voortgang volgen en mijn resultaten evalueren?

Schrijf vervolgens je doel op in een SMART-formaat. Bijvoorbeeld:

Mijn doel is om over 10 jaar €50.000 te hebben om een wereldreis te maken.

Dit is je eerste stap om te beginnen met beleggen. Je hebt nu een duidelijk en haalbaar doel voor ogen. Nu kun je verder gaan naar de tweede stap: het bouwen van een solide beleggingsportefeuille.

Stap 2: Bouw een solide beleggingsportefeuille

De tweede stap om te beginnen met beleggen is om een solide beleggingsportefeuille te bouwen. Wat is een beleggingsportefeuille? Hoe bouw je er een? Waar moet je op letten?

Een beleggingsportefeuille is een verzameling van verschillende beleggingsproducten die je hebt gekocht of waarin je hebt geïnvesteerd. Een beleggingsproduct is iets waar je geld in kunt steken om rendement te behalen, zoals een aandeel, een obligatie, een fonds of een ETF.

Een solide beleggingsportefeuille is een beleggingsportefeuille die goed is samengesteld, gebalanceerd en gediversifieerd. Dit betekent dat je beleggingsportefeuille:

 • Past bij je doel, je budget en je risicoprofiel
 • Bestaat uit verschillende soorten beleggingsproducten met verschillende kenmerken en eigenschappen
 • Spreidt je risico over verschillende markten, sectoren, regio’s en valuta’s

Een solide beleggingsportefeuille kan je helpen om meer rendement te behalen, minder risico te lopen en beter bestand te zijn tegen marktschommelingen.

Maar hoe bouw je een solide beleggingsportefeuille? Dat ga ik je nu uitleggen. Om een solide beleggingsportefeuille te bouwen, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Bepaal je risicoprofiel en asset allocation
 2. Kies de bouwstenen van je beleggingsportefeuille

Laten we elke stap in detail bekijken.

Bepaal je risicoprofiel en asset allocation

De eerste stap om een solide beleggingsportefeuille te bouwen is om je risicoprofiel en asset allocation te bepalen. Wat zijn dat? En hoe doe je dat?

Je risicoprofiel is de mate van risico die je bereid bent te nemen en te dragen met je beleggingen. Je risicoprofiel wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals je doel, je budget, je leeftijd, je kennis, je ervaring en je persoonlijkheid.

Je asset allocation is de verdeling van je geld over verschillende soorten beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties, fondsen of ETF’s. Je asset allocation wordt bepaald door je risicoprofiel, maar ook door het verwachte rendement en de correlatie van de verschillende beleggingsproducten.

Het bepalen van je risicoprofiel en asset allocation is belangrijk, omdat het de basis vormt voor het samenstellen van je beleggingsportefeuille. Het helpt je om de juiste balans te vinden tussen rendement en risico, en om de optimale mix van beleggingsproducten te kiezen.

Maar hoe bepaal je je risicoprofiel en asset allocation? Dat kun je op verschillende manieren doen, maar de eenvoudigste manier is om gebruik te maken van een online tool, zoals deze of deze. Met zo’n tool kun je een vragenlijst invullen over je doel, je budget, je leeftijd, je kennis, je ervaring en je persoonlijkheid. Op basis van je antwoorden krijg je dan een indicatie van je risicoprofiel en asset allocation.

Een voorbeeld van een risicoprofiel en asset allocation is:

Je hebt een gematigd risicoprofiel. Dit betekent dat je bereid bent om een gemiddeld niveau van risico te nemen en te dragen met je beleggingen. Je zoekt naar een evenwicht tussen rendement en veiligheid, en tussen groei en stabiliteit.

Je asset allocation is 60% aandelen en 40% obligaties. Dit betekent dat 60% van je geld wordt belegd in aandelen, en 40% van je geld wordt belegd in obligaties. Aandelen zijn bewijzen van deelname in het kapitaal van een bedrijf. Obligaties zijn schuldbewijzen die een vaste rente uitkeren. Aandelen hebben over het algemeen een hoger rendement, maar ook een hoger risico dan obligaties.

Dit is je eerste stap om een solide beleggingsportefeuille te bouwen. Je hebt nu een idee van je risicoprofiel en asset allocation. Nu kun je verder gaan naar de tweede stap: het kiezen van de bouwstenen van je beleggingsportefeuille.

Kies de bouwstenen van je beleggingsportefeuille

De tweede stap om een solide beleggingsportefeuille te bouwen is om de bouwstenen van je beleggingsportefeuille te kiezen. Wat zijn de bouwstenen van je beleggingsportefeuille? Hoe kies je ze? Waar moet je op letten?

De bouwstenen van je beleggingsportefeuille zijn de verschillende beleggingsproducten waarin je je geld investeert. Er zijn veel soorten beleggingsproducten, maar de meest voorkomende zijn:

 • Aandelen en obligaties
 • Beleggingsfondsen
 • ETF’s (mijn voorkeur)

Elk beleggingsproduct heeft zijn eigen kenmerken, voordelen, nadelen en risico’s. Het is belangrijk om deze goed te kennen en te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken voor je beleggingsportefeuille.

Om je te helpen om de bouwstenen van je beleggingsportefeuille te kiezen, ga ik je uitleggen wat elk beleggingsproduct is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn, en waarom ik een voorkeur heb voor ETF’s.

Laten we beginnen met aandelen en obligaties.

Aandelen en obligaties

Aandelen en obligaties zijn de meest bekende en traditionele beleggingsproducten. Ze worden ook wel de basis van de beurs genoemd. Maar wat zijn aandelen en obligaties precies? En hoe kun je erin beleggen?

Een aandeel is een bewijs van deelname in het kapitaal van een bedrijf. Als je een aandeel koopt, word je mede-eigenaar van dat bedrijf. Je hebt dan recht op een deel van de winst (dividend) en een stem in de algemene vergadering. Je kunt ook geld verdienen door je aandeel te verkopen als het meer waard is geworden.

Een obligatie is een schuldbewijs dat een vaste rente uitkeert. Als je een obligatie koopt, leen je geld aan een bedrijf, een overheid of een instelling. Je krijgt dan elk jaar een rentevergoeding (coupon) en aan het einde van de looptijd krijg je je geld terug. Je kunt ook geld verdienen door je obligatie te verkopen als de marktrente is gedaald.

Aandelen en obligaties hebben verschillende kenmerken, voordelen, nadelen en risico’s. Hier zijn ze op een rijtje:

KenmerkAandeelObligatie
RendementVariabel, afhankelijk van de winst en de koersVast, afhankelijk van de rente en de looptijd
RisicoHoog, afhankelijk van de markt en het bedrijfLaag, afhankelijk van de kredietwaardigheid en de inflatie
LiquiditeitHoog, makkelijk te kopen en te verkopenLaag, moeilijk te kopen en te verkopen
KostenLaag, alleen transactiekostenHoog, transactiekosten en bewaarloon
BelastingRoerende voorheffing op dividend (30%)Roerende voorheffing op rente (30%)

De voordelen van aandelen zijn:

 • Je kunt profiteren van de groei en de innovatie van bedrijven
 • Je kunt hoge rendementen behalen op lange termijn
 • Je kunt makkelijk in- en uitstappen op elk moment

De nadelen van aandelen zijn:

 • Je loopt veel risico door de volatiliteit en de onzekerheid van de markt
 • Je hebt geen garantie op dividend of koerswinst
 • Je betaalt veel belasting op je dividend

De voordelen van obligaties zijn:

 • Je kunt rekenen op een vast en regelmatig inkomen
 • Je loopt weinig risico door de zekerheid en de stabiliteit van de rente
 • Je krijgt je geld terug aan het einde van de looptijd

De nadelen van obligaties zijn:

 • Je kunt lage rendementen behalen op korte termijn
 • Je kunt moeilijk in- en uitstappen op elk moment
 • Je betaalt veel kosten voor je obligaties
Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn een andere manier om te beleggen in aandelen en obligaties. Maar wat zijn beleggingsfondsen precies? En hoe kun je erin beleggen?

Een beleggingsfonds is een verzameling van aandelen en/of obligaties die wordt beheerd door een professionele fondsbeheerder. Als je in een beleggingsfonds belegt, koop je eigenlijk een deel van dat fonds. Je profiteert dan mee van het rendement en het risico van het fonds.

Een beleggingsfonds heeft verschillende kenmerken, voordelen, nadelen en risico’s. Hier zijn ze op een rijtje:

KenmerkBeleggingsfonds
RendementVariabel, afhankelijk van de prestatie van het fonds
RisicoGemiddeld, afhankelijk van de samenstelling en de spreiding van het fonds
LiquiditeitGemiddeld, afhankelijk van de voorwaarden en de kosten van het fonds
KostenHoog, instap-, uitstap-, beheer- en bewaarloon
BelastingRoerende voorheffing op dividend (30%) en meerwaarde (30%)

De voordelen van beleggingsfondsen zijn:

 • Je kunt profiteren van de expertise en de ervaring van de fondsbeheerder
 • Je kunt gemakkelijk een gespreide en gebalanceerde portefeuille opbouwen
 • Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van fondsen met verschillende thema’s, stijlen en regio’s

De nadelen van beleggingsfondsen zijn:

 • Je hebt weinig controle en inzicht over je beleggingen
 • Je betaalt veel kosten die je rendement verlagen
 • Je betaalt veel belasting op je dividend en je meerwaarde
ETF’s (mijn voorkeur)

ETF’s zijn mijn favoriete manier om te beleggen in aandelen, obligaties en andere beleggingsproducten. Maar wat zijn ETF’s precies? En hoe kun je erin beleggen?

Een ETF (Exchange Traded Fund) is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, net als een aandeel. Een ETF volgt de prestatie van een bepaalde index, zoals de BEL 20, de Euro Stoxx 50 of de S&P 500. Een index is een verzameling van aandelen of obligaties die een bepaalde markt, sector, regio of thema vertegenwoordigt.

Een ETF heeft verschillende kenmerken, voordelen, nadelen en risico’s. Hier zijn ze op een rijtje:

KenmerkETF
RendementVariabel, afhankelijk van de prestatie van de index
RisicoLaag tot hoog, afhankelijk van de samenstelling en de spreiding van de index
LiquiditeitHoog, makkelijk te kopen en te verkopen
KostenLaag, alleen transactiekosten en beheerloon
BelastingLaag, van 0,09% tot maximum 1,32% instap- en uitstapkosten

De voordelen van ETF’s zijn:

 • Je kunt profiteren van de groei en de diversificatie van de index
 • Je kunt lage kosten en hoge efficiëntie genieten
 • Je kunt kiezen uit een breed aanbod van ETF’s met verschillende indices

De nadelen van ETF’s zijn:

 • Je hebt geen invloed of inzicht over je beleggingen
 • Je hebt geen garantie op rendement of koerswinst

Stap 3: Beheer en vergroot je belegginsportefeuille

De derde en laatste stap om te beginnen met beleggen is om je beleggingsportefeuille te beheren en te vergroten. Wat houdt dat in? Hoe doe je dat? Waar moet je op letten?

Het beheren en vergroten van je beleggingsportefeuille houdt in dat je je beleggingen regelmatig opvolgt, evalueert en aanpast. Dit doe je om je rendement te optimaliseren, je risico te beperken en je doel te bereiken.

Het beheren en vergroten van je beleggingsportefeuille bestaat uit drie belangrijke acties:

 • Blijf periodiek beleggen
 • Volg regelmatig op en herbalanceer
 • Leer van je ervaringen en verbeter je kennis

Laten we elke actie in detail bekijken.

Blijf periodiek beleggen

De eerste actie om je beleggingsportefeuille te beheren en te vergroten is om periodiek te blijven beleggen. Wat betekent dat? En waarom is dat belangrijk?

Periodiek beleggen betekent dat je op vaste tijdstippen een vast bedrag belegt in je beleggingsportefeuille. Bijvoorbeeld elke maand €100. Dit doe je ongeacht de stand van de markt of de koers van de beleggingsproducten.

Periodiek beleggen is belangrijk, omdat het je verschillende voordelen oplevert:

 • Je bouwt een spaardiscipline op, waardoor je meer geld kunt sparen en beleggen
 • Je profiteert van het rente-op-rente effect, waardoor je geld sneller groeit en meer waard wordt
 • Je verlaagt je gemiddelde aankoopprijs, waardoor je meer rendement kunt behalen op lange termijn
 • Je vermijdt emoties, waardoor je rationeler en consistenter kunt beleggen

Periodiek beleggen is een eenvoudige en effectieve manier om je beleggingsportefeuille te vergroten. Het helpt je om meer geld te sparen, meer geld te verdienen en minder stress te hebben.

Om periodiek te kunnen beleggen, heb je een automatische spaar- en beleggingsplan nodig. Dit kun je makkelijk instellen bij je bank of bij je broker. Je kunt zelf kiezen hoeveel, hoe vaak en waarin je wilt beleggen.

Een voorbeeld van een automatisch spaar- en beleggingsplan is:

Elke maand spaar ik €200 op mijn spaarrekening. Daarvan gebruik ik €100 om periodiek te beleggen in een ETF die de BEL 20 index volgt. De andere €100 gebruik ik om periodiek te beleggen in een ETF die de Euro Stoxx 50 index volgt.

Dit is de eerste actie om je beleggingsportefeuille te beheren en te vergroten. Je hebt nu een idee van wat periodiek beleggen is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn, en hoe je het kunt doen. Nu kun je verder gaan naar de tweede actie: het regelmatig opvolgen en herbalanceren van je beleggingsportefeuille.

Volg regelmatig op en herbalanceer

De tweede actie om je beleggingsportefeuille te beheren en te vergroten is om je beleggingen regelmatig op te volgen en te herbalanceren. Wat betekent dat? En waarom is dat belangrijk?

Het opvolgen van je beleggingen betekent dat je regelmatig controleert hoe je beleggingsportefeuille presteert, of het nog in lijn is met je doel, je budget en je risicoprofiel, en of er geen problemen of kansen zijn die je aandacht vereisen.

Het herbalanceren van je beleggingen betekent dat je regelmatig aanpast hoeveel geld je hebt belegd in elk beleggingsproduct, zodat je asset allocation weer overeenkomt met je oorspronkelijke plan.

Het opvolgen en herbalanceren van je beleggingen is belangrijk, omdat het je verschillende voordelen oplevert:

 • Je kunt je rendement optimaliseren, door winst te nemen of verlies te beperken
 • Je kunt je risico beperken, door over- of onderweging te corrigeren
 • Je kunt je doel bereiken, door bij te sturen of bij te leggen

Maar hoe volg je je beleggingen op en hoe herbalanceer je ze? Dat kun je op verschillende manieren doen, maar de eenvoudigste manier is om gebruik te maken van een online tool, zoals Morningstar of de app van Investing.com. Met zo’n tool kun je makkelijk je beleggingsportefeuille inzien, analyseren, vergelijken en aanpassen.

Een voorbeeld van een online tool waar ik goede ervaringen mee heb is Morningstar. Morningstar is een website die gespecialiseerd is in beleggingsinformatie en -advies. Je kunt bij Morningstar een gratis account aanmaken en je beleggingsportefeuille invoeren. Je krijgt dan een overzicht van je rendement, je risico, je kosten, je spreiding en je waardering. Je kunt ook zien hoe je beleggingsportefeuille presteert ten opzichte van andere beleggers of benchmarks. Je kunt ook tips en suggesties krijgen om je beleggingsportefeuille te verbeteren of te herbalanceren.

Om je beleggingen op te volgen en te herbalanceer, heb je een vaste frequentie nodig. Dit kan bijvoorbeeld elke maand, elk kwartaal of elk jaar zijn. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van de aard en de omvang van je beleggingen. Hoe vaker je opvolgt en herbalanceert, hoe meer werk en kosten het met zich meebrengt. Maar hoe minder vaak je opvolgt en herbalanceert, hoe meer afwijking en risico het met zich meebrengt.

Een voorbeeld van een vaste frequentie die ik gebruik is:

Elk kwartaal volg ik mijn beleggingen op en herbalanceer ik ze. Ik controleer dan hoe mijn beleggingsportefeuille presteert, of het nog in lijn is met mijn doel, mijn budget en mijn risicoprofiel, en of er geen problemen of kansen zijn die mijn aandacht vereisen. Ik pas dan zo nodig mijn asset allocation aan, door meer of minder geld te beleggen in elk beleggingsproduct.

Slot

Je hebt nu hopelijk een goed beeld gekregen van wat beleggen inhoudt en hoe je ermee kunt beginnen. Beleggen is geen exacte wetenschap, en er is niet één juiste manier om het te doen. Je moet je eigen stijl, doelstellingen en risicoprofiel bepalen, en je voortdurend blijven informeren en bijscholen. Beleggen vergt ook geduld, discipline en doorzettingsvermogen. Je zult niet van de ene op de andere dag rijk worden, maar als je het slim aanpakt, kun je op lange termijn mooie resultaten behalen.

Als je nog meer inspiratie zoekt, kun je ook eens kijken naar onze blog over Starten met ETF beleggen in België. Daarin laten we je een voorbeeldportefeuille zien die bestaat uit verschillende ETF’s die een goede spreiding, lage kosten en een hoog rendement bieden. ETF’s zijn een van de meest populaire en eenvoudige manieren om te beleggen, en ze zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ontdek hoe je met deze top strategie kunt starten met ETF beleggen in België.

We hopen dat je veel hebt geleerd van deze ultieme gratis startersgids voor beleggen voor beginners. We wensen je veel succes en plezier met je beleggingen, en we horen graag van je in de reacties of via onze contactpagina. Bedankt voor het lezen!

Want to learn more about how to invest successfully? Do you want to stay up to date on the latest developments and trends in the financial markets? Would you like to get access to exclusive tips and advice? Then subscribe to our newsletter now and receive the best articles on investing in your mailbox!


Follow me on social media:
Facebook: https://www.facebook.com/debelgischebelegger
Twitter: https://www.twitter.com/dbbelegger
Instagram: https://www.instagram.com/debelgischebelegger/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCaIpEvBSkFkLUCJRBCWjiiw
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/de-belgische-belegger

Gerelateerd

Tiziano Milani
Tiziano Milani
Investor, blogger and founder of 'De Belgische Belegger'. Connect with me on LinkedIn and X.

Meest Gelezen