fbpx

De 6 beste ETF’s om in te beleggen in 2024 met enorm potentieel

Artikel begint onder video

Welke ETF’s zijn de beste om in te beleggen in 2024? Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke doelstellingen, risicoprofiel en beleggingshorizon. Maar als je op zoek bent naar inspiratie, dan hebben we hier de 6 favoriete ETF’s van De Belgische Belegger voor je op een rijtje gezet. Deze ETF’s hebben volgens ons een sterk potentieel om te groeien in de komende jaren, dankzij de innovatieve en toekomstgerichte thema’s die ze volgen.

Beleggen in ETF’s is een populaire manier om je portefeuille te diversifiëren en te profiteren van de groei van verschillende sectoren, regio’s en thema’s. ETF’s zijn fondsen die een mandje van aandelen of andere activa volgen, zoals een index, een sector of een thema. ETF’s zijn makkelijk te verhandelen op de beurs, hebben lage kosten en bieden een brede spreiding.

Want to learn more about investing in ETFs?
Discover all the articles on the page: The Best ETFs

De 6 beste ETF’s om in te beleggen in 2024

Dit zijn onze favoriete ETF’s om in te beleggen in 2024:

  • Xtrackers Future Mobility UCITS ETF 1C (ticker: XMOV)
  • L&G Hydrogen Economy UCITS ETF USD Acc (ticker: HTMW)
  • Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C (ticker: XAIX)
  • Amundi Index FTSE EPRA NAREIT Global UCITS ETF DR (ticker: EPRU)
  • Xtrackers MSCI World Value Factor UCITS ETF 1C (ticker: XDEV)
  • iShares STOXX Global Select Dividend 100 UCITS ETF (DE) (ticker: ISPA)

Benieuwd naar de reden waarom we gekozen hebben voor deze ETF’s? Laten we de ETF’s in meer detail bekijken!

Xtrackers Future Mobility UCITS ETF 1C (ticker: XMOV)

De eerste ETF die we aanraden is de Xtrackers Future Mobility UCITS ETF 1C (ticker: XMOV). Deze ETF volgt de Solactive Future Mobility Index, die bestaat uit bedrijven die actief zijn in de sectoren van elektrische voertuigen, autonoom rijden, connectiviteit en mobiliteitsdiensten. Denk bijvoorbeeld aan Tesla, Alphabet, Uber en Nio.

Waarom vinden we deze ETF interessant? Omdat we geloven dat de mobiliteitssector een enorme transformatie zal ondergaan in de komende jaren, dankzij de technologische vooruitgang, de veranderende consumentenvoorkeuren en de milieu-uitdagingen. Elektrische voertuigen zullen steeds meer marktaandeel winnen ten koste van traditionele verbrandingsmotoren, autonoom rijden zal de veiligheid en het comfort van de bestuurders verhogen, en mobiliteitsdiensten zullen nieuwe vormen van transport aanbieden.

Deze ETF biedt je dus de kans om te profiteren van deze megatrends, die naar verwachting een sterke groei zullen kennen in de komende jaren. De ETF heeft een jaarlijks rendement van 28,71% behaald in 2023 en heeft een lopende kostenratio van 0,35%.

L&G Hydrogen Economy UCITS ETF USD Acc (ticker: HTMW)

De tweede ETF die we aanbevelen is de L&G Hydrogen Economy UCITS ETF USD Acc (ticker: HTMW). Deze ETF volgt de L&G Hydrogen Economy Index, die bestaat uit bedrijven die betrokken zijn bij de productie, distributie of het gebruik van waterstof als energiebron. Denk bijvoorbeeld aan Plug Power, Ballard Power Systems, Linde en Air Liquide.

Waarom vinden we deze ETF interessant? Omdat we geloven dat waterstof een cruciale rol zal spelen in de energietransitie naar een koolstofarme economie. Waterstof is een schone en duurzame brandstof, die kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals transport, industrie en elektriciteitsopwekking. Waterstof heeft het potentieel om fossiele brandstoffen te vervangen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Deze ETF biedt je dus de kans om te investeren in een sector die nog veel groeimogelijkheden heeft in de toekomst, dankzij de toenemende vraag naar waterstof en de dalende productiekosten. De ETF heeft een jaarlijks rendement van 23,15% behaald in 2023 en heeft een lopende kostenratio van 0,49%.

Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C (ticker: XAIX)

De derde ETF die we aanbevelen is de Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C (ticker: XAIX). Deze ETF volgt de STOXX® AI Global Artificial Intelligence ADRC Index, die bestaat uit bedrijven die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI) en big data om hun producten, diensten of processen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan Amazon, Microsoft, Nvidia en Shopify.

Waarom vinden we deze ETF interessant? Omdat we geloven dat AI en big data de drijvende krachten zijn achter de digitale revolutie, die alle aspecten van ons leven en onze economie zal beïnvloeden. AI en big data stellen bedrijven in staat om betere beslissingen te nemen, efficiënter te werken, innovatiever te zijn en meer waarde te creëren voor hun klanten. AI en big data hebben het potentieel om elke sector te transformeren, van gezondheidszorg tot financiën, van e-commerce tot entertainment.

Deze ETF biedt je dus de kans om te investeren in een sector die nog enorm veel potentieel heeft om te groeien in de toekomst, dankzij de exponentiële toename van data en de snelle vooruitgang van AI-technologieën. De ETF heeft een jaarlijks rendement van 19,82% behaald in 2023 en heeft een lopende kostenratio van 0,35%. Let wel op met je instapmoment, de sector staat op het moment enorm hoog gewaardeerd. Persoonlijk zou ik een goed instapmoment afwachten.

Amundi Index FTSE EPRA NAREIT Global UCITS ETF DR (ticker: EPRU)

De vierde ETF die we aanbevelen is de Amundi Index FTSE EPRA NAREIT Global UCITS ETF DR (ticker: EPRU). Deze ETF volgt de FTSE EPRA Nareit Developed Index, die bestaat uit vastgoedaandelen uit ontwikkelde landen. Denk bijvoorbeeld aan Prologis, American Tower, Vonovia en Unibail-Rodamco-Westfield.

Waarom vinden we deze ETF interessant? Omdat we geloven dat vastgoed een belangrijke rol speelt in elke gediversifieerde portefeuille, als een bron van inkomsten, stabiliteit en bescherming tegen inflatie. Vastgoed biedt ook exposure aan verschillende segmenten, zoals residentieel, commercieel, industrieel en logistiek, die elk hun eigen dynamiek hebben.

Deze ETF biedt je dus de kans om te investeren in een sector die klappen heeft gekregen op de beurs door de stijgende rente in 2023, maar die daardoor ook aantrekkelijker is geworden qua waardering. De ETF heeft een jaarlijks rendement van -2,34% behaald in 2023 en heeft een lopende kostenratio van 0,24%. De ETF heeft ook een dividendrendement van 3,17%, wat hoger is dan het gemiddelde van de markt.

Xtrackers MSCI World Value Factor UCITS ETF 1C (ticker: XDEV)

De vijfde ETF die we aanbevelen is de Xtrackers MSCI World Value Factor UCITS ETF 1C (ticker: XDEV). Deze ETF volgt de MSCI World Enhanced Value Index, die bestaat uit aandelen uit ontwikkelde landen die een aantrekkelijke waardering hebben in vergelijking met hun sectorgenoten, op basis van criteria zoals boekwaarde, winst of dividend. Denk bijvoorbeeld aan Berkshire Hathaway, Exxon Mobil, Pfizer en HSBC.

Waarom vinden we deze ETF interessant? Omdat we geloven dat 2024 het jaar zal zijn waarin waarde-aandelen weer zullen schitteren, na jaren van achterblijven ten opzichte van groei-aandelen. Waarde-aandelen zijn aandelen die goedkoop zijn in verhouding tot hun intrinsieke waarde of hun historische gemiddelden. Waarde-aandelen doen het meestal beter in een periode van economisch herstel, renteverhoging en stijgend consumentenvertrouwen.

Deze ETF biedt je dus de kans om te investeren in een factor die op lange termijn een hoger rendement heeft opgeleverd dan de markt, maar die momenteel ondergewaardeerd is ten opzichte van andere factoren. De ETF heeft een jaarlijks rendement van 14,27% behaald in 2023 en heeft een lopende kostenratio van 0,25%.

iShares STOXX Global Select Dividend 100 UCITS ETF (DE) (ticker: ISPA)

De zesde en laatste ETF die we aanbevelen is de iShares STOXX Global Select Dividend 100 UCITS ETF (DE) (ticker: ISPA). Deze ETF volgt de STOXX® Global Select Dividend 100 Index, die bestaat uit aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen die een hoog dividend uitkeren. Denk bijvoorbeeld aan AT&T, Royal Dutch Shell, China Mobile en Banco Santander.

Waarom vinden we deze ETF interessant? Omdat we geloven dat dividend-aandelen een belangrijke bron van inkomsten zijn voor elke belegger, vooral in een omgeving van lage rente en hoge volatiliteit. Dividend-aandelen zijn aandelen die een deel van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders, meestal op een regelmatige basis. Dividend-aandelen bieden een stabiel rendement, een buffer tegen koersdalingen en een signaal van financiële gezondheid.

Deze ETF biedt je dus de kans om te investeren in een sector die een hoog dividendrendement heeft van 5,91% aan de huidige koers, wat veel hoger is dan het gemiddelde van de markt. De ETF heeft een jaarlijks rendement van 10,43% behaald in 2023 en heeft een lopende kostenratio van 0,46%.

Conclusie

Dit waren onze 6 favoriete ETF’s om in te beleggen in 2024. We hopen dat je dit artikel interessant en nuttig vond en dat je er inspiratie uit hebt gehaald voor je eigen beleggingsstrategie. Natuurlijk zijn dit niet de enige ETF’s die de moeite waard zijn om te bekijken, er zijn nog veel meer opties op de markt. Het is altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen, je eigen doelstellingen te bepalen en je eigen risico’s te beheren.

Als je meer wilt weten over ETF’s en hoe je ze kunt gebruiken om je portefeuille te optimaliseren, dan nodigen we je uit om onze website www.debelgischebelegger.be te bezoeken. Daar vind je meer artikelen, tips, analyses en adviezen over alles wat met beleggen te maken heeft. Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op de financiële markten.

Bedankt voor het lezen en veel succes met je beleggingen in 2024!

Want to learn more about how to invest successfully? Do you want to stay up to date on the latest developments and trends in the financial markets? Would you like to get access to exclusive tips and advice? Then subscribe to our newsletter now and receive the best articles on investing in your mailbox!


Follow me on social media:
Facebook: https://www.facebook.com/debelgischebelegger
Twitter: https://www.twitter.com/dbbelegger
Instagram: https://www.instagram.com/debelgischebelegger/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCaIpEvBSkFkLUCJRBCWjiiw
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/de-belgische-belegger

Gerelateerd

Tiziano Milani
Tiziano Milani
Investor, blogger and founder of 'De Belgische Belegger'. Connect with me on LinkedIn and X.

Meest Gelezen