fbpx

Dit zijn de 4 beste AI ETF’s

Inleiding

Artificiële intelligentie is één van de thema’s waar ik zelf heel erg in geloof. De reden daarvoor is dat er simpelweg nog enorm veel vooruitgang te maken is op het vlak van automatisatie. Artificiële intelligentie, machine learning en big data zijn dingen die ons gaan helpen bij het automatiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Het potentieel is dus groot en de markt is op dit moment nog redelijk klein maar dat kan de komende jaren wel eens veranderen!

Trouwens, ik ben niet de enige die hierin gelooft. Stephen Hawking geloofde bijvoorbeeld dat AI op den duur dermate slim en alomtegenwoordig zou worden dat de mensheid zou moeten uitkijken dat de artificiële intelligentie niet slimmer werd als de mens en ons misschien wel zou willen uitroeien! Maar daar zijn we nog niet, dus voorlopig kunnen we nog volop werken aan de ontwikkeling van artificiële intelligentie.

Artificiële intelligentie: De revolutie staat voor de deur!

Maar ook bij Candriam zitten slimme analisten en onderzoekers die het potentieel zien van deze trend. Ze publiceerden een research paper over het thema getiteld: “De revolutie staat voor de deur!” En dat is hetgeen ik met jullie wil delen. Deze paper is uitermate interessant en goed geschreven. Het zou zonde zijn van ze niet te delen met jullie.

Het onderzoek bekijkt onder andere welke dingen het thema artificiële intelligentie zo aantrekkelijk en veelbelovend maken voor beleggers. Daarnaast belichten ze ook de potentiële groei die er verwacht wordt voor de sector wat ook altijd interessant is om een inschatting te kunnen maken van de mogelijkheden die er zijn voor ons beleggers!

Beleggen in artificiële intelligentie

Natuurlijk willen we ook graag weten hoe we kunnen beleggen in het thema artificiële intelligentie. Ik was zo vrij om voor jullie enkele ETF’s te gaan zoeken waarmee je blootstelling kan krijgen aan de sector.

Klik op de naam van de ETF als je er meer over wilt weten.

WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF USD Acc

“The Nasdaq CTA Artificial Intelligence index tracks Artificial Intelligence (AI) companies identified by the Consumer Technology Association as an Enabler, Engager, or Enhancer (CTA) of AI. The Index uses the CTA’s AI Intensity Rating, which tracks the perceived level of exposure of a company in the AI industry within its Enabler, Engager and Enhancer category. Companies ranked in the top 15 CTA Intensity Rating categories will be included in the index.”

Xtrackers Artificial Intelligence and Big Data UCITS ETF 1C

“The Nasdaq Yewno Artificial Intelligence and Big Data index tracks international companies of the sectors artificial intelligence, big data and cyber security. The index is equal weighted.”

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF

“The ROBO Global Artificial Intelligence index tracks the performance of companies that have a distinct portion of their business and revenue derived from the field of Artificial Intelligence.”

Amundi STOXX Global Artificial Intelligence UCITS ETF (C)

“The STOXX® AI Global Artificial Intelligence ADTV5 index tracks companies that are positively exposed to the increased adoption of Artificial Intelligence (AI) across industries. These companies are well positioned to benefit from the growing trend towards automation. The key criterion used in the selection process is the identification of patent filings related to AI, which indicate the leading AI innovators as well as AI adopters. The ADTV5 version of the index modifies the liquidity filtering of the index to EUR 5 million.”

Nog op zoek naar andere interessante ETF’s om in te beleggen? Bekijk dan zeker onderstaande links eens:

Mijn TOP ETF’s voor 2021

Zijn dit de beste ETF’s voor 2021?

Slot

Om een kleine disclaimer te geven ik heb zelf een positie in de ETF van Wisdom Tree. Zoals ik al zelf zei, ik geloof erg in de sector 🙂

Wat vinden jullie van die thema om in te beleggen? Interessant of niet? Opmerkingen altijd welkom in de comments hieronder of op social media!

Gerelateerd

Tiziano Milani
Tiziano Milani
Investor, blogger and founder of 'De Belgische Belegger'. Connect with me on LinkedIn and X.

Meest Gelezen