fbpx

ETF Top 5: indexbeleggen in olie en gas

Inleiding ETF Top 5

Het opstellen van een ETF portefeuille biedt veel mogelijkheden, héél veel mogelijkheden. In deze nieuwe serie van blogposts wil ik graag helpen bij het kiezen uit de grote ETF databank. In dit artikel de categorie: olie en gas.

Meer lezen over beleggen in ETF’s?
Ontdek alle artikelen op de pagina: De Beste ETF’s

Keuzes maken

Naar aanleiding van de aanslag op de olievoorraad van Saudi-Arabië en de stijging van de olieprijs leek het mij opportuun en interessant om een top 5 samen te stellen van ETF’s die een olie en gas index volgen.

Natuurlijk heb ik niet zomaar een ETF Top 5 samengesteld met de natte vinger! Iedere ETF die ik geselecteerd heb is goedkoop (zo laag mogelijke TER) en in de meeste gevallen kapitaliserend zodat dividenden fiscaal aantrekkelijk opnieuw geherinvesteerd worden.

Door te gaan filteren op deze eigenschappen voldoen deze trackers helemaal aan de strategie van een passieve indexportefeuille. Maar deze olie ETF’s zijn uitsluitend bedoeld om een gokje te wagen op deze sector. Een groot deel van jou portefeuille in dit soort ETF’s steken zou ik niet aanraden.

De Top 5

De ETF Top 5 voor het beleggen in olie en gas:

En valt er jou iets op? Inderdaad 4 van de 5 ETF’s richten zich op de Europese markt. Om de één of andere reden vond ik geen ETF’s (buiten die van Ishares) die globaal gespreid zijn. Daarnaast zijn er maar 1 à 2 ETF’s waar er redelijk wat volume van is, opletten is dus de boodschap als je ervoor kiest om te beleggen in één van deze trackers!

Natuurlijk kan je 1001 lijstjes maken telkens met verschillende combinaties. Iedere belegger zijn situatie is ook anders dus zal er ook een andere ETF geschikt zijn. Toch denk ik dat voor de meeste mensen één van bovenstaande trackers perfect zijn. Combineren heeft volgens mij weinig zin. Het enige wat je dan gaat krijgen is overlap.

Slot

Voila dat was weer een nieuwe post in de ETF top 5 serie, wat denken jullie van het lijstje? Zijn er ETF’s die jullie ook gebruiken in jullie portefeuilles? Heb ik nog ETF’s gemist? Let me know!

Indien er een categorie van ETF’s is die jij graag aan bod wil zien komen aarzel niet om te reageren!

Bekijk hier alle andere ETF Top 5 posts!

Wil jij ook dagelijkse leuke posts op je tijdlijn zien verschijnen die te maken hebben met de beurs en beleggen? Kom dan zeker ook eens kijken op mijn Facebook (@debelgischebelegger), Twitterpagina (@DBBelegger) of Instagram (@debelgischebelegger)! Join onze community van bijna 3000 beleggers en wordt ook een “Belgische Belegger”! 👍

2 COMMENTS

Related Articles

Tiziano Milani
Tiziano Milani
Investor, blogger and founder of 'De Belgische Belegger'. Connect with me on LinkedIn and X.

Most Read