18.1 C
Brussel
dinsdag 16 augustus 2022

Mijn favoriete beleggingsboeken

In dit artikel ga ik jullie een lijst geven van mijn favoriete beleggingsboeken. Ik ga het eerder kort houden want het beste is als jullie de boeken zelf ontdekken maar ze zijn in ieder geval het lezen waard!

Nummer 1

Wat valt er nog meer te zeggen over dit boek? De klassieker der klassiekers en een must-read voor iedere belegger.

Koop het boek hier: De Intelligente Belegger van Benjamin Graham

Nummer 2

Dit boek beschouw ik als de bijbel van het beleggen, het boek behandelt veel thema’s en is zeer uitgebreid. Het is ideaal voor de beginner omdat alles in klare taal wordt uitgelegd en omdat de auteur veel gebruik maakt van afbeeldingen van bijvoorbeeld grafieken.

Koop het boek hier: De Basis Van Het Beleggen door Holland Invest

Nummer 3

De Bogleheads community is een verzameling van beleggers die hun strategie baseren op de ideeën van Vanguard oprichter John Bogle. Het boek gaat niet enkel over beleggen maar ook over hoe je kan bouwen aan een gezonde financiële levensstijl. Het is wel meer gericht op de Amerikaanse belegger maar de Belgische belegger kan er ook waardevolle lessen uit leren.

Koop het boek hier: The Bogleheads Guide To Investing van Taylor Larimore, Mel Lindauer en Michael Leboef

Nummer 4

Dit is toch wel het belangrijkste boek om te lezen indien je overweegt om te gaan indexbeleggen. Geschreven door John Bogle, nadat je dit boek gelezen heb snap je waarom passief beleggen de superieure strategie is voor veel beleggers!

Koop het boek hier: The Little Book Of Common Sense Investing van John Bogle

Nummer 5

Het laatste boek wat ik jullie ga meegeven is een boek dat ik zelf nog zeer graag wil lezen namelijk:

Ik heb het boek zelf nog niet gelezen en dus kan ik er niet veel over vertellen. Wat zegt de New York Times over dit boek?

#1 New York Times Bestseller Significant… The book is both instructive and surprisingly moving.

Koop het boek hier: Principles van Ray Dalio

Dat kan niet slecht zijn toch? Wat zijn voor jullie nog must read boeken?

Wil jij ook dagelijkse leuke posts op je tijdlijn zien verschijnen die te maken hebben met de beurs en beleggen? Kom dan zeker ook eens kijken op mijn Facebook (@debelgischebelegger), Twitterpagina (@DBBelegger) of Instagram (@debelgischebelegger)! Join onze community van bijna 3000 beleggers en wordt ook een “Belgische Belegger”! 👍

Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

Gratis aandelen kopen met BUX? Yes please!

Aandelen kopen wordt gratis dankzij het populaire fintech bedrijf BUX uit Nederland! Betalen om te beleggen is nu definitief verleden tijd.

DBB voorbeeldportefeuille update februari 2022

Op zoek naar een voorbeeldportefeuille voor jouw beleggingen? Ontdek hier de prestaties van de DBB Index en Smart Bèta portfolio!

Beleggen in tijden van oorlog

In iedere oorlog zijn er winnaars en verliezers. Welke bedrijven profiteren van koerswinsten bij een escalerend conflict,

Gespreid instappen te duur? Geen probleem!

Gespreid instappen wordt overal aangeprezen als de beste strategie voor beleggers maar wat zijn de alternatieven?

Hoe werkt de economie?

Wil je weten hoe de economie werkt? Klik dan snel door naar het artikel en krijg meer inzicht over bedrijven, de beurs en de economie.

Adyen verwerkt monsterbedrag van € 516 miljard aan transacties in 2021

Ontdek de financiële resultaten van Adyen in 2021.

Ook interessant

spot_img
spot_img