fbpx

Zijn dit de beste ETF’s voor 2022?

Aangezien het lijstje met mijn TOP ETF’s voor 2021 zo populair was dacht ik, waarom niet?

Waarom niet gewoon NOG een lijstje met kansrijke ETF’s? Et voila een nieuwe blog, een nieuwe lijst met ETF’s!

De reden waarom ik deze ETF’s nog niet met jullie gedeeld heb is omdat de meesten nog vrij recent zijn. Het fondsvermogen is in veel gevallen nog te klein voor wat ik beschouw als ‘veilig’ en voor mij is die grens 100 miljoen. Kijk dus, voordat je instapt, altijd goed hoe groot het fondsvermogen en het dagelijks verhandelde volume is! Je zou toch niet willen dat op het moment dat je wilt verkopen er geen kopers zijn en vice versa. Daarnaast moet je voor deze ETF’s ook altijd een goed instapmoment bepalen. De meeste van deze ETF’s hebben een enorme boost gehad door de impact van het coronavirus. Probeer dus steeds om een goede prijs te bepalen of om gespreid in te stappen.

Maar genoeg gezeverd, op naar de ETF’s!

Tip: de naam van iedere ETF is klikbaar dus als je meer info wilt kan je simpelweg op de naam klikken.

De beste ETF’s voor 2022

Technologie ETF’s

First Trust Cloud Computing UCITS ETF Class A USD Accumulation (EUR) | SKYE

WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF – USD Acc (EUR) | WTEJ

Je hoort het bijna overal tegenwoordig, de ‘cloud’. Het zal je misschien dus ook al opgevallen zijn dat we ook aan het evolueren zijn richting meer en meer opslag in de ‘cloud’ in plaats van offline opslag. Deze ETF’s spelen in op die trend. Met één van deze beleg je in bedrijven die zich erg focussen op de ‘cloud’ business, een sector dat nog enorm veel kan groeien.

Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF (GBP) | BCHS

Een ETF waarmee je belegt in bedrijven die zich bezighouden met blockchain. Moet ik hier nog een uitleg bij geven? Na de gigantische run up van Bitcoin en andere crypto in 2021 konden we op zijn minst wel spreken van een nieuwe rage in crypto. Let wel op wanneer je instapt, de vorige run up van crypto was enkele jaren geleden. Als het stevig daalt kan je weleens wat geduld moeten hebben vooraleer je je centen terugziet! Opgelet, de ETF noteert wel in Britse pond.

Lyxor Index Fund – Lyxor MSCI Digital Economy ESG Filtered (DR) UCITS ETF Acc (EUR) | EBUY

Deze ETF van Lyxor genaamd EBUY is ook een leuke. Deze ETF focust zich op ecommerce bedrijven. De hele sector heeft een stevige boost gehad van de lockdowns, maar gaan we onmiddelijk van het virus verlost zijn? Volgens mij niet, ik denk dat deze sector nog enorm hard kan groeien.

Lyxor Index Fund – Lyxor MSCI Disruptive Technology ESG Filtered (DR) UCITS ETF Acc (EUR) | UNIC

Deze ETF is toch wel één van mijn favorieten. Met UNIC beleg je in bedrijven die zich bezig houden met disruptieve technologie, technologie die het leven gaat veranderen. Stephen Hawking zei dat er twee sectoren zijn die nog enorm hard gaan groeien in de toekomst; technologie en biotech. Deze ETF is een combinatie van beide, een toppertje. Let op, wel redelijk volatiel en ZEER high risk!

Gezondheidszorg & biotech ETF’s

L&G Pharma Breakthrough UCITS ETF (EUR) | BIOT

Wil je beleggen in bedrijven die zich bezig houden met het ontwikkelen van geneesmiddelen voor zeldzame ziektes? Dan is dit de juiste ETF voor jou! Opgelet, zeer hoog risico én vooralsnog een zéér laag fondsvermogen, uitkijken dus.

Rize UCITS ICAV – Rize Medical Cannabis & Life Sci ETF (EUR) | BLUM

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF – Accumulating (EUR) | CBSX

De cannabissector heeft een tijd terug zware klappen gekregen nadat de waardering sterk was opgelopen. Maar cannabis is here to stay en de regulering komt eraan. Het is enkel de vraag wanneer en in welke mate. Met één van deze ETF’s beleg je rechtstreeks in een groep cannabisbedrijven, een sector met mogelijks nog veel groei.

Elektrisch rijden ETF’s

Lyxor Index Fund – Lyxor MSCI Future Mobility ESG Filtered (DR) UCITS ETF Acc (EUR) | ELCR

Xtrackers Future Mobility UCITS ETF1C (EUR) | XMOV

L&G Battery Value-Chain UCITS ETF (EUR) | BATT

Iedereen is zich wel op de hoogte van DE hype van het moment, elektrische voertuigen. Ik denk dus niet dat ik nog heel erg veel duiding moet geven voor deze ETF’s. Wil je een graantje proberen meepikken van de groei van deze sector dan zijn deze ETF’s ideaal! Kijk wel uit met je instapmoment.

Trend ETF’s

VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF A USD (EUR) | ESP0

De sector van esports en gaming heeft in 2020 een enorme groei gekend onder andere doordat we vaker thuis zaten en zo meer video games gingen spelen. Maar het is nog een jonge sector die nog een lange weg te gaan heeft, zeker voor het esports gedeelte dat nog maar in zijn kinderschoenen staat. Deze ETF is perfect om meer blootstelling te krijgen aan bedrijven actief in de video games sector.

iShares Ageing Population UCITS ETF USD (Acc) (EUR) | 2B77

De vergrijzing is volop bezig. De babyboomers worden geleidelijk ouder en ouder en dus is er een hele generatie die een bepaalde leeftijd bereikt. Met deze ETF speel je in op de vergrijzing van de maatschappij en op bedrijven die relevante diensten of producten verkopen.

L&G Clean Water UCITS ETF (EUR) | XMLC

Water, het blauwe goud. Iedereen weet wel dat er globale waterschaarste heerst. De verwachting is dat deze schaarste enkel maar groter gaat worden. Het zuiveren en bewerken van het water dat we kunnen gebruiken kan dus wel eens zeer lucratief zijn.

Lyxor Index Fund – Lyxor MSCI Millennials ESG Filtered (DR) UCITS ETF Acc (EUR) | GENY

Net zoals de boomers aan het vergrijzen zijn zijn de millennials aan de macht aan het komen. Deze generatie heeft andere opvattingen en prioriteiten als de voorgaande generaties. Met deze ETF beleg je in de bedrijven waarvan verwacht wordt dat ze significante omzet kunnen halen simpelweg doordat millennials er de voorkeur aan geven.

Slot

Zoals ik al meerdere keren herhaald heb, kijk uit met het fondsvermogen, het volume en je instapmoment.

Voila dat waren ze, wat denk je ervan? Heb ik nog iets gemist? Geef zeker jouw mening mee in de comments of op social media.

Deel ook gerust met kennissen, vrienden en familie die nog op zoek zouden zijn naar een leuke ETF!

2 COMMENTS

Related Articles

Tiziano Milani
Tiziano Milani
Investor, blogger and founder of 'De Belgische Belegger'. Connect with me on LinkedIn and X.

Most Read