fbpx

ETF Top 5: indexbeleggen in healthcare & biotech

Inleiding ETF Top 5

Het opstellen van een ETF portefeuille biedt veel mogelijkheden, héél veel mogelijkheden. In deze nieuwe serie van blogposts wil ik graag helpen bij het kiezen uit de grote ETF databank. In dit artikel de categorie: healtcare (gezondheidszorg) en biotech.

Meer lezen over beleggen in ETF’s?
Ontdek alle artikelen op de pagina: De Beste ETF’s

Keuzes maken

Onderaan iedere ETF Top 5 post vraag ik altijd of er mensen zijn die een bepaalde categorie aan bod willen zien komen. Vorige keer kreeg ik de vraag of ik een top 5 kon maken voor gezondheidszorg en biotech. Tuurlijk gaat dat!

Natuurlijk heb ik niet zomaar een ETF Top 5 samengesteld met de natte vinger! Iedere ETF die ik geselecteerd heb is goedkoop (zo laag mogelijke TER) en in de meeste gevallen kapitaliserend zodat dividenden fiscaal aantrekkelijk opnieuw geherinvesteerd worden.

Door te gaan filteren op deze eigenschappen voldoen deze trackers helemaal aan de strategie van een passieve indexportefeuille.

De Top 5

De ETF Top 5 voor het beleggen in healthcare en biotech:

Dit zijn ze dan. Stuk voor stuk ETF’s die uitgegeven worden door de grote namen op het vlak van low cost investing. Indien jij dus wilt beleggen in gezondheidszorg en biotech is één van bovenstaande ETF’s perfect hiervoor. Wel even uitkijken want deze ETF’s zijn bijna allemaal op de USA gericht.

Natuurlijk kan je 1001 lijstjes maken telkens met verschillende combinaties. Iedere belegger zijn situatie is ook anders dus zal er ook een andere ETF geschikt zijn. Toch denk ik dat voor de meeste mensen één van bovenstaande trackers perfect zijn. Combineren heeft volgens mij weinig zin. Het enige wat je dan gaat krijgen is overlap.

Slot

Voila dat was weer een nieuwe post in de ETF top 5 serie, wat denken jullie van het lijstje? Zijn er ETF’s die jullie ook gebruiken in jullie portefeuilles? Heb ik nog ETF’s gemist? Let me know!

Indien er een categorie van ETF’s is die jij graag aan bod wil zien komen aarzel niet om te reageren!

Bekijk hier alle andere ETF Top 5 posts!

Wil jij ook dagelijkse leuke posts op je tijdlijn zien verschijnen die te maken hebben met de beurs en beleggen? Kom dan zeker ook eens kijken op mijn Facebook (@debelgischebelegger), Twitterpagina (@DBBelegger) of Instagram (@debelgischebelegger)! Join onze community van bijna 3000 beleggers en wordt ook een “Belgische Belegger”! 👍

Gerelateerd

Tiziano Milani
Tiziano Milani
Investor, blogger and founder of 'De Belgische Belegger'. Connect with me on LinkedIn and X.

Meest Gelezen