8.8 C
Brussel
maandag 28 november 2022

ETF Top 5: indexbeleggen in wereldwijde obligaties

Inleiding ETF Top 5

Het opstellen van een ETF portefeuille biedt veel mogelijkheden, héél veel mogelijkheden. In deze nieuwe serie van blogposts wil ik graag helpen bij het kiezen uit de grote ETF databank. In dit tweede artikel de categorie: wereldwijde obligaties.

wereldwijd beleggen
Eenvoudig wereldwijd gespreid beleggen met een ETF
bron: Google

Volg mij op facebook en twitter!

Keuzes maken

Natuurlijk heb ik niet zomaar een ETF Top 5 samengesteld met de natte vinger! Iedere ETF die ik geselecteerd heb is goedkoop (lage TER), efficiënt op het vlak van belastingen (accumulerend) en gehedged naar euro waardoor er geen volatiliteit kan zijn door eventuele wisselkoerswijzigingen.

Het enige probleem met sommige ETF’s is dat er een aantal redelijk nieuw zijn waardoor ze nog niet zoveel dagelijks volume hebben. Ishares is veruit de populairste maar Vanguard is de goedkoopste.. Het is dus een kwestie van afwegen.

Door te gaan filteren op deze eigenschappen voldoen deze trackers helemaal aan de strategie van een passieve indexportefeuille.

Boglehead foto
Foto van een Boglehead figuurtje
bron: Google

Voorbeelden voor het gebruik kan je hier vinden:
De DBB Index Portfolio
De Ultieme Indexportefeuille
De passieve portfolio voor Belgische beleggers

De Top 5

De ETF Top 5 voor het beleggen in wereldwijde obligaties:

Natuurlijk kan je 1001 lijstjes maken telkens met verschillende combinaties. Iedere belegger zijn situatie is ook anders dus zal er ook een andere ETF geschikt zijn. Toch denk ik dat voor de meeste mensen één van bovenstaande trackers perfect zijn. Combineren heeft volgens mij weinig zin. Het enige wat je dan gaat krijgen is overlap.

Slot

Voila dat was weer een nieuwe post in de ETF top 5 serie, wat denken jullie van het lijstje? Zijn er ETF’s die jullie ook gebruiken in jullie portefeuilles? Heb ik nog ETF’s gemist? Let me know!

Indien er een categorie van ETF’s is die jij graag aan bod wil zien komen aarzel niet om te reageren!

Wil jij ook dagelijkse leuke posts op je tijdlijn zien verschijnen die te maken hebben met de beurs en beleggen? Kom dan zeker ook eens kijken op mijn Facebook (@debelgischebelegger), Twitterpagina (@DBBelegger) of Instagram (@debelgischebelegger)! Join onze community van bijna 3000 beleggers en wordt ook een “Belgische Belegger”! 👍

Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Gratis aandelen kopen met BUX? Yes please!

Aandelen kopen wordt gratis dankzij het populaire fintech bedrijf BUX uit Nederland! Betalen om te beleggen is nu definitief verleden tijd.

DBB voorbeeldportefeuille update februari 2022

Op zoek naar een voorbeeldportefeuille voor jouw beleggingen? Ontdek hier de prestaties van de DBB Index en Smart Bèta portfolio!

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img