8.8 C
Brussel
maandag 28 november 2022

Wie zijn de Bogleheads en wat is hun strategie?

Bogleheads, niet zomaar een beleggingsclub

De Bogleheads zijn een community van beleggers die hun strategie baseren op de grondbeginselen van John Bogle. Tot deze community behoren onder andere een forum, een wiki, een facebookpagina en een blog. Ook hebben ze drie boeken gepubliceerd zijnde: The Bogleheads’ Guide to Investing, The Bogleheads’ Guide to Retirement Planning en The Bogleheads’ Guide to the Three-Fund Portfolio.

bogleheads guide to investing
The Bogleheads’ Guide to Investing

Hun laatste nieuwe boek kan je hier kopen.

Ontstaan

Het begon allemaal 20 jaar geleden op het Morningstar Vanguard Diehard forum, in februari 2007 besloten ze om een eigen forum op te richten om zo meer controle te krijgen over de content.

Het zijn stuk voor stuk vrijwilligers wiens doel het is om mensen meer bewust te maken van hun financiën en om hun te helpen en te laten bijleren.

Forum

Het Bogleheads forum is een open forum voor iedereen. Gewoon een account aanmaken en je kan beginnen posten. Het grootste deel van hun leden komt uit de VS maar de laatste tijd registreren er zich meer en meer mensen van over de hele wereld.

Op dit moment hebben ze zo een 70 000 geregistreerde leden en ongeveer één miljoen onderwerpen. Het forum krijgt ongeveer 1 500 000 bezoekers per maand van leden en gasten en deze leden lezen ongeveer 16 500 000 pagina’s per maand. Op een gemiddelde dag komen er zo een 2000 à 2300 nieuwe posts bij en op ieder moment zijn er zo een 500 tot 700 bezoekers.

Ook zijn er enkele bekende auteurs van beleggingsboeken lid van het forum waaronder Rick Ferri, William Bernstein, Larry Swedroe en Taylor Larimore.

Wiki

De Bogleheads wiki is een soort van virtuele bibliotheek, je kan het een beetje vergelijken met wikipedia vandaar de naam. Het is samengesteld door de leden en bevat werkelijk een schat van informatie bestaande uit meer dan 900 artikels gaande van de Bogleheads investment strategy tot retirement planning. Ik raad iedereen aan om eens een bezoekje te brengen aan deze wiki, het is het echt waard.

Een leuk onderdeel ervan is de “Start-up kit” die behandelt alle thema’s over je financieel leven zodat je gemakkelijk kan bepalen of jij klaar bent om te beginnen beleggen. Dit is de table of contents:

Zoals je wellicht al doorhad baseert hun theorie zich op het passief indexbeleggen indien je hier meer over wilt leren is dit dus ook de ideale plaats om dat te doen. De tekst op hun website is in het Engels maar gelukkig kan je op mijn blog een gehele cursus vinden over hun strategie!

Die vind je hier:
Leren beleggen met de Bogleheads

Tiziano Milanihttps://www.debelgischebelegger.be
Hallo, ik ben Tiziano. Ik ben de auteur en oprichter van 'De Belgische Belegger'. Voel je vrij om met me te connecteren via Twitter en LinkedIn.

Lees verder

USD beleggers, tijd om te hedgen?

Het gevaar van wisselkoersrisico is niet te onderschatten.

VGP TRADING UPDATE 03/11/22

Lees hier de trading update van VGP van 3 november 2022.

Een blik achter de schermen bij ASML

ASML is een zeer bekend chipmaker. Ontdek in deze video hoe het er aan toe gaat.

Gratis aandelen kopen met BUX? Yes please!

Aandelen kopen wordt gratis dankzij het populaire fintech bedrijf BUX uit Nederland! Betalen om te beleggen is nu definitief verleden tijd.

DBB voorbeeldportefeuille update februari 2022

Op zoek naar een voorbeeldportefeuille voor jouw beleggingen? Ontdek hier de prestaties van de DBB Index en Smart Bèta portfolio!

Ook interessant

Ontvang 10% korting bij Binance!

spot_img

Begin met goedkoop beleggen via BUX!

spot_img